Caeli

Custom Icon
Over Caeli

Satelliet oplossingen voor een groenere toekomst

Onze missie is om de twee grootste problemen ter wereld aan te pakken: klimaatverandering en luchtvervuiling.
Trusted by
De uitdaging

Bestrijden van twee van de grootste uitdagingen ter wereld

Luchtvervuiling bedreigt onze planeet en onze gezondheid. Wereldwijd worden 99% van de mensen erdoor getroffen. Het is dringend nodig om deze crisis aan te pakken. Hieronder belichten we de drie kernproblemen en waarom actie cruciaal is.

Milieu Impact

Vervuilde lucht beschadigt ecosystemen, leidt tot verlies van biodiversiteit, en verontreinigt natuurlijke hulpbronnen, zoals bossen en waterbronnen.

Gezondheidsrisico's

Luchtvervuiling is dodelijk en veroorzaakt miljoenen vroegtijdige sterfgevallen, resulterend in luchtweg- en hartproblemen, kanker, vooral bij kinderen en ouderen.

Bedrijfsgevolgen

Bedrijven moeten vergroenen vanwege druk van regelgevers en consumenten. Duurzaamheid is essentieel om problemen te voorkomen bij het negeren van luchtvervuiling.
Persoon gebruikt satellietoplossingen voor luchtkwaliteitsinzichten.
Missie en visie

Satellietoplossingen voor een schonere wereld

Caeli’s missie is om de wereldwijde problemen van klimaatverandering en luchtvervuiling aan te pakken. Met geavanceerde satellietoplossingen streven we naar een duurzamere toekomst, met de nadruk op het begrijpen en verminderen van klimaatveranderings effecten en het verbeteren van luchtkwaliteit, om zo het welzijn van onze planeet en haar bewoners te bevorderen.
SDG’s

Doelen voor duurzame ontwikkeling nastreven

Onze missie ondersteunt actief meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s). Wij leggen de prioriteit bij schone lucht en gezondheid (3) door het verbeteren van de luchtkwaliteit. Onze inzet in stedelijke gebieden creërt schonere en duurzame steden (11). Wij dragen bij aan klimaatactie (13) door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Daarnaast bevorderen we landbehoud en duurzaam gebruik (15).
Bijdrage van Caeli aan SDG's 3, 11, 13 en 15 - Een duurzame aanpak voor schone lucht, stedelijke ontwikkeling, klimaatactie en landbehoud. Dit door inzet van satelliet oplossingen.
SDG-3
SDG-11
SDG-13
SDG-15

Ontdek ons verhaal tot nu toe

Start van Caeli

“Tijdens één van mijn mountainbike ritten door de duinen van Schoorl Noord Holland, rook ik de uitstoot van een scooter die voor mij reed. In de verte zag ik de grote schoorstenen van Tata Steel in IJmuiden. Waarom kan ik wel zien of er regen aankomt via een buienapp, maar niet hoe de luchtkwaliteit hier is. Dat is waar onze reis begon.”

– Co-Founder Martin Smit

Het begin van onze reis

Met een gedeelde visie begon onze reis: satellietdata en kunstmatige intelligentie benutten voor oplossingen bij urgente werelduitdagingen. Met passie voor innovatie en vastberadenheid hebben we Caeli opgericht. Onze producten en diensten zijn het resultaat van jaren toewijding, onderzoek en ontwikkeling, met krachtige tools en inzichten voor slimmere beslissingen en een duurzamere toekomst.

Werken aan een schonere wereld

Vanaf 2016 hebben we een missie. De missie om de wereld schoner en mooier te maken. Beter leefbaar door nieuwe technologiën met elkaar te combineren. Door op een andere wijze te kijken naar onze atmosfeer. Je ademt 16 keer per minuut en ruim 20.000 keer per dag. Terwijl we niet weten wat er in ons lichaam komt. Dat willen wij veranderen.

Aanpakken van twee wereldproblemen

Tijdens Co-Founder Martin’s reis naar Silicon Valley in 2017 ontstond het inzicht: we moeten de luchtkwaliteit in kaart brengen. Dit besef leidde tot onze visie om de wereld schoner te maken, zonder beperkingen tot onze eigen wijk. We richten ons op twee van de grootste wereldproblemen: luchtvervuiling en klimaatverandering, met behulp van hoogwaardige satelliettechnologie en de nieuwste AI-technieken.

Globaal perspectief, lokaal inzicht

In 2016 begonnen we met het uitrusten van Nederlandse postbezorgers met de eerste snuffelfietsen, voorzien van ducttape en geavanceerde sensoren. Van lokale inzichten zijn we snel overgestapt naar het gebruik van satellietdata. Met onze focus op deze data hebben we ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in het verwerken en interpreteren ervan. Dankzij het zicht van bovenaf en onze ontwikkelde algoritmes kunnen we nu elke locatie wereldwijd in kaart brengen en analyseren.

Inzetten van data en AI

Onze geavanceerde algoritmes, geperfectioneerd over de jaren, samen met intensief getrainde machine learning modellen, bieden gedetailleerde inzichten. Van elke straat in Nederland tot wereldwijde stadsdistricten, geen geheimen blijven verborgen voor onze CBS buurtmonitor. Onze eigen team heeft landelijke en stedelijke gebieden in kaart gebracht.

Onze missie

Bij Caeli streven we ernaar om de wereld te veranderen door middel van innovatie en technologie. Onze missie is om betekenisvolle bijdragen te leveren aan verschillende sectoren, van landbouw en milieu tot stedelijke ontwikkeling en natuurrampenbeheer. We zijn vastbesloten om de kracht van data en AI te benutten om een positieve impact te hebben op onze planeet en de mensen die erop wonen.

Wilt u meer informatie?

Benieuwd naar wat Caeli nog meer voor u kan betekenen? Laat ons weten hoe we u kunnen helpen door ons contactformulier in te vullen, en ons team staat voor u klaar.