Caeli

Custom Icon
ESG

Smart Sustainability

Het klimaat wordt elke dag bedreigd door verschillende factoren. De Environmental, Social en Governance score (ESG-score), helpt om risico’s tegen te gaan en bedrijven inzichten te geven.
ESG Factoren

De opkomst van duurzame financiën

De wereld staat voor enorme uitdagingen op het gebied van duurzaamheid – zoals klimaatverandering, een vergrijzende bevolking en ongelijkheid. De ESG, of beter bekend als Environmental Social en Governance score, is een nieuwe maatstaaf voor financiële partijen. Deze score bepaald hoe duurzaam een bedrijf is. Zo kan er gewerkt worden aan de uitdagingen waar we voor staan en toe werken naar een ESG bewuste wereld.
SFDR

SFDR maakt ESG transparanter

Klimaatverandering en andere ecologische kwesties worden steeds beter gedocumenteerd. De Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) moet zorgen voor transparantie voor de ESG score. Zo worden verschillende doelen vastgesteld die bedrijven kunnen behalen om hun ESG score te verbeteren. Onze historische data laat zien of kleine aanpassingen van bedrijven in de afgelopen paar jaar al grote veranderingen teweeg gebracht hebben.
Op dit moment zit de SFDR nog in fase 1: het opleggen van ESG-informatieverplichtingen aan bedrijven in de financiële sector. Vanaf 2023 gaat de SFDR over naar meer gedetailleerde openbaarmakingsvereisten (RTS) waarin onze data als meetsysteem kan fungeren. Op dit moment is het nog heel breed, wel zijn er verschillende onderwerpen vastgesteld zoals emissie uitstoot waar de ESG zich op focust.
TFCD Framework

Neem klimaatimpact mee in besluitvorming

De Taskforce on Climate-related Financial Disclosure, ofwel TCFD, is een framework voor de financiële sector om de impact van klimaatverandering mee te nemen in hun bedrijfsprocessen en besluitvorming. Het doel is om potentiële impact door klimaatveranderingen op de primaire bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Het TCFD framework biedt als hulpmiddel voor financiële bedrijven om transparante informatie te verlenen.

Risicofactoren

De financiële impact van milieuproblemen

Milieuproblemen, waaronder klimaatverandering, nemen toe. Zo zijn er onder andere bosbranden, stikstofuitstoot en nog meer factoren die ons huidige klimaat bedreigen. Deze risicofactoren zijn een direct risico voor overheden, economieën en bedrijven. Organisaties die zich inspannen om milieubewust te zijn bieden beleggers, financiële instellingen, banken en investeerders meer stabiliteit.
Oplossingen

Verbeter uw ESG score met hulp van Caeli

Data is het sleutelwoord in een goed ESG-beleid. Data helpt bedrijven om op basis van accurate inzichten de juiste keuzes te maken. Bij Caeli bieden we verschillende producten aan, zoals de Carbon Emission Monitor en de Nitrogen Insights Monitor. Deze geven inzicht in uw uitstoot. Op deze inzichten kunt u uw environmental doelen focussen om zo uw ESG score te verbeteren.

Wilt u meer informatie?

Benieuwd naar wat Caeli nog meer voor u kan betekenen? Laat ons weten hoe we u kunnen helpen door ons contactformulier in te vullen, en ons team staat voor u klaar.