Air Quality Monitor

Wereldwijd en lokaal, onze AQM, houdt de luchtkwaliteit en klimaatverandering in de gaten.

Schone lucht monitoren

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat Brabanders gemiddeld bijna een jaar korter leven als gevolg van luchtvervuiling. Het veroorzaakt niet alleen astma bij jonge kinderen, maar ook hart- en vaatziekten bij volwassenen. De lucht buiten is net zo slecht als wanneer je vijf sigaretten per dag zou roken.

Stikstofdioxide monitoren

Iedereen heeft natuurlijk recht op het inademen van schone lucht en het is belangrijk om stil te staan bij de effecten die luchtvervuiling, zoals veel stikstofdioxide, hebben op uw gezondheid. Wij zoeken precies voor u uit hoe slecht de lucht in uw postcode is, dan weet u precies wat voor lucht u dagelijks inademt.

Luchtvervuiling en klimaatverandering

Luchtvervuiling en klimaatverandering zijn twee van s’werelds grootste uitdagingen die aangepakt moeten worden. Hier worden veel maatregelen voor genomen. Denk bijvoorbeeld van 120 kilometer per uur op de snelweg naar 100 kilometer per uur mogen rijden. Maar hebben deze maatregelen ook echt nut?

Real time data

Wij monitoren met behulp van historische en real time data of deze maatregelen luchtvervuiling tegen gaan en wat de invloed is op uw gezondheid. Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?