Over ons

Een schonere wereld via satelliet oplossingen

Onze missie is om de twee grootste problemen ter wereld aan te pakken: klimaatverandering en luchtvervuiling. Met onze expertise in satellietoplossingen zetten we ons in voor een betere toekomst.
Waarom Caeli?

Innovatieve oplossingen voor duurzaamheid

CO2 uitstoot, de stikstofcrisis, klimaatverandering en broeikaseffect. Tegenwoordig zijn deze termen overal. Maar welke maatregelen leveren echt resultaat? Onze oplossingen gebaseerd op satellietdata bieden een nieuw inzicht waardoor bedrijven groener kunnen worden.
caeli satellite illustration full
caeli satellite illustration
caeli image satellite rotation

Ons verhaal

''Tijdens één van mijn mountainbike ritten door de duinen van Schoorl, rook ik de uitstoot van een scooter die voor mij reed. Ik verbaasde me dat het wel mogelijk is om te zien of er regen aankomt via een app, maar dat ik niet kan zien of de luchtkwaliteit in mijn omgeving goed is.''

Martin Smit, CEO en Co-founder.

Klimaatcrisis in kaart brengen

Een paar jaar geleden zijn de ondernemers gestart met een missie om te vechten tegen de klimaatcrisis en het in kaart brengen van de lucht. Iedereen verdient immers schone lucht. Door een inspirerende toespraak van de 12 jarige Severn Suzuki en door de dagelijkse ervaring van CO2-uitstoot zijn ze aan de slag gegaan.

''In my life I have dreamt to see jungles full of wild animals, birds,and butterflies. But now, I wonder if they will even exist for my children to see.''

Severn Suzuki

Luchtvervuiling en klimaatverandering

Tijdens een reis naar Silicon Valley in 2017 besloten oud-studiegenoten Martin en Harald dat ze iets moesten doen om de luchtkwaliteit in kaart te brengen. Het doel is om hoogwaardige data te leveren waarop beleidsbeslissingen genomen kunnen worden. Overheden en bedrijven spelen de belangrijkste rol als het aankomt op het vechten voor een goede luchtkwaliteit. Nu vecht Caeli om de twee grootste problemen in de wereld tegen te gaan: luchtvervuiling en klimaatverandering.

Sensorboxen

Ze begonnen met sensorboxen. De sensorboxen zijn gevuld met sensoren die verschillende gassen kunnen meten. Deze boxen konden aan gevels geplaatst worden. Ondanks de betrouwbare data waren de sensorboxen niet schaalbaar. Het is lastig om de hele wereld in kaart te brengen. Wat kan de luchtkwaliteit meten zonder deze problemen? Uiteindelijk kwamen ze uit bij satellieten. Zonder nodige hardware is het mogelijk om de hele wereld in kaart te brengen. Wat een stuk betaalbaarder en sneller is dan overal sensorboxen plaatsen.

Complexe rekenmodule

Satellietdata is heel toegankelijk, maar ook vrij complex. De missie om een product te ontwikkelen dat kon meten of de lucht goed of slecht is, bleek een grote uitdaging. Uiteindelijk heeft het veel denkwerk en veel experts gekost om te komen tot de dashboards die we nu hebben. De hoeveelheid data en de resolutie op leefniveau maken allemaal deel uit van een complexe rekenmodule, onder andere het Tropomi meetinstrument kan ontzettend veel meten. Elke stof beweegt anders door de atmosfeer. Wat je allemaal inademt en wat er op de grond valt speelt allemaal een rol.

Deep tech

Met behulp van onze deep tech combineren wij alle data, de metingen van grondmeetstations en dankzij onze AI algoritmes kunnen wij deze data voor u inzichtelijk maken. Zo verbinden wij wetenschap, moderne technologie en de mensen op deze wereld om te helpen bij het bouwen aan een schoner en gezondere leefomgeving. In onze strijd naar een groenere wereld, geloven wij in duurzame samenwerkingen en producten op maat.

''Wij fungeren als brug tussen wetenschap en toepassing om zo een betere wereld te creëren.''