Over Caeli

CO2 uitstoot tegengaan, de stikstofcrisis, klimaatverandering en broeikaseffect. Tegenwoordig zijn deze termen overal. Maar wat kun je er tegen doen? Bij Caeli vechten we tegen de twee grootste problemen in de wereld: klimaatverandering en luchtvervuiling. Onze oplossingen gebaseerd op satellietdata bieden een nieuw inzicht waardoor uw bedrijven groener kunnen worden.

Ik zat op de fiets en ik rook de uitstoot van een scooter voor mij. Ik wilde weten of het mogelijk was om via een dashboard te zien hoe goed of slecht de lucht is.

Martin Smit
CEO en Co-founder

Klimaatcrisis in kaart brengen

Een paar jaar geleden zijn drie ondernemers gestart met een missie om te vechten tegen de klimaatcrisis en het in kaart brengen van de lucht. Iedereen verdient immers schone lucht. Door een inspirerende toespraak van de 12 jarige Severn Suzuki en door de dagelijkse ervaring van CO2-uitstoot zijn ze aan de slag gegaan.

"In my life I have dreamt to see jungles full of wild animals, birds, and butterflies. But now, I wonder if they will even exist for my children to see."

Tekst titel

Nunc pulvinar posuere arcu eu interdum. Sed semper mi non neque egestas rutrum. Nunc iaculis ut nulla sit amet faucibus. Nullam quis rutrum risus.

Aanpakken van luchtvervuiling en klimaatverandering

In 2017 in het midden van Silicon Valley besloten oud-studiegenootjes Martin en Harald dat ze iets moesten doen om de luchtkwaliteit in kaart te brengen. Ze begonnen met sensorboxen. Het doel is om hoogwaardige data te leveren waarop beleidsbeslissingen genomen kunnen worden. Overheden en bedrijven spelen de belangrijkste rol als het aankomt op het vechten voor een goede luchtkwaliteit. Nu vecht Caeli om de twee grootste problemen in de wereld tegen te gaan: luchtvervuiling en klimaatverandering.

Sensorboxen

De sensorboxen zijn gevuld met sensoren die verschillende gassen kunnen meten. Deze boxen konden aan gevels geplaatst worden. Ondanks de betrouwbare data waren de sensorboxen niet schaalbaar. Het is lastig om de hele wereld in kaart te brengen. Wat kan de luchtkwaliteit meten zonder deze problemen? Uiteindelijk kwamen ze uit bij satellieten. Zonder nodige hardware is het mogelijk om de hele wereld in kaart te brengen. Wat een stuk betaalbaarder en sneller is dan overal sensorboxen plaatsen.

Complexe rekenmodule

Satellietdata is heel toegankelijk, maar ook vrij complex. De missie om een product te ontwikkelen dat kon meten of de lucht goed of slecht is, bleek een grote uitdaging. Uiteindelijk heeft het veel denkwerk en veel experts gekost om te komen tot de dashboards die we nu hebben.

De hoeveelheid data en de resolutie op leefniveau maken allemaal deel uit van een complexe rekenmodule, onder andere het Tropomi meetinstrument kan ontzettend veel meten. Elke stof beweegt anders door de atmosfeer en wat adem je precies in en wat komt er op de grond speelt allemaal een rol.

''Wij fungeren als brug tussen wetenschap en toepassing om zo een betere wereld te creëren.''

Deep tech

Met behulp van onze deep tech combineren wij alle data, de metingen van grondmeetstations en dankzij onze AI algoritmes kunnen wij deze data voor u inzichtelijk maken. Zo verbinden wij wetenschap, moderne technologie en de mensen op deze wereld om te helpen bij het bouwen aan een schoner en gezondere leefomgeving.